De material jag använder mig av är läder, satinsnöre, olika sorters nylontrådar, glas, metall, bomull, plexiglas och ibland halvädelstenar. De enda gånger jag använder mig av plast eller akryl är till barnsmycken. Vid behov så kan jag byta ut en del pläterad metall mot sterling silver eller kirurgiskt stål, örhängesdelar samt låsdelar.

Jag har smycken gjorda med en mängd olika tekniker då jag gillar att testa och lära mig nya saker. Det finns visserligen några tekniker som jag använder oftare så som warparmband, makramé, raw (right angle weave), peyote, kumihimo, coralling och vanligt enkel smyckesteknik så som att fästa pärlor på olika trådar/kedjor/remmar. Några tekniker jag använt mig lite av men som jag tycker är roliga och som blir supersnygga smycken är herringbone, russian spiral stitch, netting, spiral rope stitch och flat spiral stitch. Jag har ambitionen att lära mig vikingastickning, pärlvirkning och en massa olika sytekniker så som St. Petersburg stitch och African helix stitch.