Att sköta sina smycken är viktigt om man vill att de ska hålla länge, speciellt de som är pläterade. Vill man ha ett smycke som varar länge ska man köpa sterling silver, likaså om man är osäker på om man tål oäkta vara.

Viktigt att tänka på:

–       När du inte har smyckena på dig: förvara dem åtskilda ifrån varandra exempelvis i en smyckespåse eller en lufttät ziplock påse, annars kan det lätt uppstå repor eller så kan smyckena bli missfärgade av andra metaller.

–       Man bör inte förvara smycken på toaletten eller i annan fuktig miljö. Förvara helst dina smycken i en torr och mörk miljö.

–       Undvik kontakt med vatten, hudkrämer, parfym eller smink. Vänta tills du är torr innan du sätter på dig smyckena.

–       Skölj gärna av smycket med t ex lite yes för att få bort svett o kemikalier när det tas av. Kom då ihåg att torka det torrt innan det läggs i förvar.

–       Ta ALLTID av smycken vid diskning, handtvätt, dusch och vid andra kontakter med fukt.

–       Sov eller träna aldrig med smyckena på dig.

 

OBS! Värt att notera:

Eftersom metall kan reagera olika på olika människor då man har olika betingelser, alla producerar olika mängd talg (man kan ha torr eller fet hy) samt små skillnader i pH-värdet vilket kan göra att pläterade material oxiderar ovanligt fort. Detta anser jag ligga utanför min kontroll och tar med inte reklamationsansvar för detta. Men hör gärna av er ändå för det KAN ju också vara så att jag köpt in en mängd med sämre kvalité, då är det bra att få veta och då blir det ju reklamation så klart.